juni, juli, augustus

Zomerlezen 2023

Vakantie begint met boeken! De zomer is tenslotte de beste tijd van het jaar om eens lekker een nieuw boek te kopen en heerlijk achter elkaar uit te lezen. En tussen 21 juni en 2 juli met een mooi cadeautje voor je klanten: de favoriete verhalen van Anna Drijver.

Bestel t/m 8 februari in CB Online

1 juni t/m 31 augustus

Een zomer vol leesplezier!

De zomer blijft dé tijd om lekker te lezen. In de tuin, op het strand, aan het zwembad. En natuurlijk in de auto, het vliegtuig of de trein.

Maak Zomerlezen een succes

Met deze tools maak je Zomerlezen in jouw winkel tot een groot succes. Bekijk en download deze dus snel!

  • In de LunchUpdate PowerPoint vind je alle informatie over wat het CPNB doet voor Zomerlezen, en de beste tips & tricks voor de presentatie. Zo ben je helemaal klaar voor de campagne!
  • Met de Mediakit print je zelf gemakkelijk aanvullend materiaal (Plaats bijvoorbeeld een A3 poster van de Zomerlezen Boekentips bij je presentatie van de boeken) én kan je ook je eigen tips delen in Zomerlezen-stijl: zo heb je digitaal en in de winkel een prachtige presentatie.
  • De 25 Zomerlezen Boekentips zijn gegarandeerde toppers voor iedereen. De beste boeken voor deze zomer zijn geselecteerd door een comité van boekverkopers. Met deze lijst maak je je klanten blij: bekijk hem dus snel en zorg dat je deze titels deze zomer op voorraad hebt!

Het Zomerlezengeschenk – cadeau van je boekverkoper

Van 21 juni t/m 2 juli is het Zomerlezengeschenk hét cadeau van de boekhandel bij besteding van € 15 aan boeken. Het is een bundel verhalen, die je er makkelijk bij pakt en die lekker weglezen. 

Zomeravond 

De mooiste verhalen gekozen door Anna Drijver 

Actrice en schrijver Anna Drijver neemt je mee op reis langs haar favoriete verhalen. Verhalen die haar raken, verhalen die jou vervoeren. Als een zomeravond waarvan je niet wilt dat hij voorbijgaat. 

Foto: Shody Careman

Anna Drijver

Anna Drijver (1983) speelde na de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie een hoofdrol in de film Bride Flight. Haar carrière als actrice nam een vlucht met rollen in onder meer Komt een vrouw bij de dokter, Loft, Undercover en Het Geheugenspel. Als schrijver bewerkte zij het scenario voor de romantische komedie Weg van Jou en schreef zij mee aan diverse series. Anna Drijver debuteerde in 2010 bij Lebowski met de lovend ontvangen roman Je blijft. Bij Nijgh & Van Ditmar verscheen in 2014 haar tweede roman Ei. Ze maakte de filmpodcasts Camera Loopt, Nooit Gezien en met Anne-Goaitske Breteler de verhalende podcast Traanjagers.

Bestel het Zomerlezengeschenk

Zoek op: CPNB Zomerlezen 2023

Partners

Je vakantie begint met boeken

Met onze partners TUI en NS maken we Zomerlezen nóg leuker. TUI en NS weten als geen ander hoe leuk, ontspannend en belangrijk lezen is. Kijk maar eens rond in een vliegtuig, aan het (hotel)zwembad of in de trein. Overal zie je mensen die verdiept zijn in een boek. TUI en NS zullen met eigen acties en via al hun eigen kanalen veel aandacht aan Zomerlezen besteden.

TUI

Heerlijk begin van je vakantie, op een luchthaven nog even een paar boeken scoren om de hele vakantie leesvoer te hebben. In het vliegtuig kan je (voor)lezen om al in de vakantiestemming te komen. Op alle TUI accommodaties vind je heerlijke plekken om in je boek te duiken. En eindelijk je boek eens uit te lezen. Je vakantie begint met boeken!

Winactie met TUI

In elk Zomerlezengeschenk zit een boekenlegger, die eruit ziet als een boardingpass. Het allerleukste aan deze boekenlegger, is dat je kans maakt op een mooie prijs! TUI zorgt voor deze leuke verrassing voor je klanten.

NS: Leeskaart van Nederland

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is één van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Terwijl je reist heb je tijd om heerlijk weg te duiken in een boek. Met een campagne ‘de leeskaart van Nederland’ gaat NS aandacht geven aan Zomerlezen. Hoeveel bladzijden denk jij dat ‘t is van Utrecht naar Maastricht?

NS brengt je door heel het land, terwijl jij je tijd kan besteden zoals jezelf wil. En wat is er dan fijner dan onderweg een heerlijk boek lezen. Met de Leeskaart van Nederland geeft NS tips over welke boeken jij kan lezen tijdens je reis en hoeveel bladzijdes jij op jouw traject kan lezen.

Campagne

Drie maanden aandacht voor boeken

Thriller Weken

De weken voorafgaand aan Zomerlezen zijn vol spanning met de Thriller Weken. Op 25 mei is de Avond van het Spannende Boek, waar de Nederlandse Thrillerprijzen worden uitgereikt. Van 26 mei t/m 18 juni zijn de Thriller Weken.

Top 25

Om mensen te helpen met het kiezen van een goed zomerboek, maken we ook dit jaar weer een Top 25. De afgelopen jaren hebben deze titels veel lezers gevonden.

Poëzie

Ook dit jaar komt er weer een gedicht, rondom de Pride Week. De traditie Zomerdichter en het Zomergedicht is gestart in 2020. Het eerste Zomergedicht werd verzorgd door Elfie Tromp. In het daaropvolgende jaar werd de traditie voortgezet door Ingmar Heytze en vorig jaar door Joost Oomen.

Promotiematerialen

Maak een feest van Zomerlezen met de zonnige materialen

Laat zien dat je meedoet met Zomerlezen. Zo loopt geen lezer je deur voorbij! Kies uit twee vrolijke pakketten en bestel snel in CB Online.

Bekijk alle materialen en prijzen in CB Online

Zoek op CPNB Zomerlezen 2023

Zomerlezen Basis

ISBN 9789059657342

Een mooie set om je winkel aan te kleden

Lees meer Lees minder

Zomerlezen Compleet

ISBN 9789059657243

Je hele winkel ziet er zomers uit

Lees meer Lees minder

Zomerlezengeschenk

Anna Drijver – Zomeravond

Lees meer Lees minder