juni, juli, augustus

Zomerlezen

In juni, juli en augustus is het weer tijd voor Zomerlezen. De zomer is de uitgelezen tijd van het jaar om eindelijk weer eens toe te komen aan het lezen van een boek. Geef heel juni de verhalenbundel van Matthijs van Nieuwkerk cadeau, bij aankoop van € 15 aan Nederlandstalige boeken. 'Welk boek pak jij deze zomer?'

Bestel t/m 9 februari op CB Online

1 juni t/m 31 augustus

Er is een (zomer)boek voor iedereen

Heel veel Nederlanders geven aan: ik wil lezen, graag zelfs! Maar toch … het komt er niet van.  Na werk, gezin, sport, hobby’s, tv en natuurlijk sociale media, is de dag steeds weer voorbij voordat het boek opengaat.

 

Gelukkig is er de zomer. Voor velen hét moment om te lezen. Dan is er tijd. In de tuin, op het strand, aan het zwembad en – als het meezit – in de vliegtuigstoel.

 

Met Zomerlezen geven we mensen een extra zetje om echt te gaan lezen. De boodschap is simpel: Er is een (zomer)boek voor iedereen! Welk boek pak jij deze zomer?

Evaluatie Zomerlezen 2022

Wat lees jij deze zomer? Met deze vraag gaven we Nederlanders een zetje om de boekhandel te bezoeken – online en fysiek. Het geschenk Zonnegloren en de Zomerlezen Top 25 gaven een extra duwtje in de rug. Titels in de Top 25 maken een gemiddelde afzetstijging van +29% door.

Lees deze en meer resultaten in de campagne-evaluatie.

Inzichten

De campagne - wat gaan we doen

Welk boek pak jij deze zomer?

De boekhandel is bij uitstek een plek om lezers te helpen bij het beantwoorden van die vraag. De campagne wordt afgetrapt door Matthijs van Nieuwkerk. Geef de zomerlezer in juni de bundel met door hem geselecteerde verhalen cadeau. Bij aankoop van € 15 aan Nederlandstalige boeken.

Bestel het geschenk

Zoek op: CPNB Zomerlezen 2022

1 t/m 30 juni

De campagne start in juni met aandacht voor de verhalenbundel van Matthijs van Nieuwkerk. Met een grotendeels online campagne aangevuld met radio en print, wordt de aandacht gelegd op het ophalen van de verhalenbundel bij aankoop van € 15 aan boeken.

1 juli t/m 31 augustus

De campagne wordt voortgezet met de vraag: ‘Welk boek pak jij deze zomer?’ Vanaf juli staat deze vraag centraal en wordt er algemeen beeld ingezet. De oproep tot actie luidt: Vraag je boekverkoper naar de beste Zomerlezen-tips.

Vanaf halverwege juli breiden we de vraag uit en lichten we verschillende genres uit. ‘Welk spannend boek pak jij deze zomer?’ ‘Welk romantisch boek pak jij deze zomer?’ ‘Welk non-fictieboek pak jij deze zomer?’

Verhalenbundel Matthijs van Nieuwkerk

Concept afbeelding

Het geschenk

Weet je nog niet wat je gaat lezen deze zomer? Matthijs van Nieuwkerk helpt je op weg. Als fervent lezer stelde hij speciaal voor Zomerlezen een bundel samen met zijn favoriete korte verhalen. Welke verhalen inspireerden hem? Welke verhalen raakten hem en zal hij nooit meer vergeten? Het zomerlezengeschenk brengt de verhalen samen die grote indruk maakten op Van Nieuwkerk, de verhalen die hem altijd bij zijn gebleven, de verhalen die iets voor hem betekenen. Om nog eens te benadrukken waarom je deze verhalen móet lezen, schreef hij een inleiding bij de bundel, zodat je deze zomer al lezend op ontdekkingsreis kunt met Matthijs van Nieuwkerk. Laat je verrassen en laat je inspireren!

Matthijs van Nieuwkerk mag zich al jaren rekenen tot een van de meest gewaardeerde presentatoren van Nederland. Zijn populariteit dankt hij behalve aan zijn charme, aan groot vakmanschap en een uniek talent om direct tot de essentie te komen. Hij imponeert met zijn grote kennis van zaken en zijn liefde voor sport, kunst en cultuur. Als student Nederlands, journalist en presentator heeft Van Nieuwkerk nooit een geheim gemaakt van zijn liefde voor boeken en voor het lezen, waarmee hij zich ontwikkeld heeft tot een van de meest invloedrijke leesbevorderaars van het land. Voor zijn tomeloze inzet voor het boek in De wereld draait door werd Van Nieuwkerk in 2020 door het collectieve boekenvak onderscheiden als Vriend van het Boek.

Bestel nu

Zoek op: CPNB Zomerlezen 2022

Promotiematerialen

Zorg voor meer zichtbaarheid

Laat klanten zien dat ze bij jou terecht kunnen voor een antwoord op de vraag: ‘Welk boek pak jij deze zomer?’ Door allemaal hetzelfde zomerse beeld op een consistente manier in te zetten, vergroten we de zicht- en herkenbaarheid van de campagne. Doe je mee?

Bestel t/m 9 februari op CB Online

Zoek op CPNB Zomerlezen 2021

Zomerlezen Basis

ISBN 9789059658738
 • Display Zomerlezengeschenk
 • A2 Affiche Zomerlezen geschenk – Matthijs van Nieuwkerk
 • A2 Affiche Zomerlezen + boodschap 1 – welk boek pak jij deze zomer + beeld
 • A2 Affiche Zomerlezen + boodschap 2

Zomerlezen compleet

ISBN 9789059658714
 • Display Zomerlezengeschenk
 • A2 Affiche Zomerlezen geschenk
 • A2 Affiche Zomerlezen + beeld 1
 • A2 Affiche Zomerlezen + beeld 2
 • Vlaggenlijn Zomerlezen
 • Banier Zomerlezen beeld 1
 • Banier Zomerlezen beeld 2
 • Set beschrijfbare buikbandjes

Zomerlezen extra

ISBN 9789059658721
 • Vlaggenlijn Zomerlezen
 • Banier Zomerlezen boodschap 1
 • Banier Zomerlezen boodschap 2
 • Set beschrijfbare buikbandjes

Zomerlezengeschenk

 • Set van 50 exemplaren ISBN 9789059658554
 • Set van 100 exemplaren ISBN 9789059658547