20 juni t/m 21 juli 2024

Zomerlezen 2024

Zomervakantie is dé aanleiding om te gaan lezen. Maak gebruik van die piek en trakteer Nederland op de nieuwe zomerthriller van Suzanne Vermeer. Met zoveel voorpret verleid je vakantielezers tot een éxtra aankoop. Lang leze de zomer!

Bestel t/m 7 februari in CB Online

Updates

Bekijk de (marketing)plannen voor Zomerlezen

De zomer is hét moment om te lezen voor veel Nederlanders. Deze mensen moedigen wij met de Zomerlezen-campagne aan om in deze periode een (extra) boek te kopen. Met het Zomerlezengeschenk Flamingo Beach van Suzanne Vermeer, diverse advertenties en opvallende CGI-beelden. Bekijk nu alle plannen!

Download de PDF

Knal deze zomer met de 25 boekentips én de 10 kinderboekentips, nu in de toolkit

Ben jij al klaar voor Zomerlezen vanaf 20 juni? Met de 25 boekentips verleid je jouw klanten tot een extra aankoop. Nieuw dit jaar: de 10 zomerse kinderboekentips! Beide lijsten komen prominent naar voren in de campagne, dus zorg dat je deze titels in huis hebt! Je vindt de titellijsten in de toolkit, samen met beelden voor social media, templates voor je eigen boekentips én een stijlgids en open bestanden voor je eigen uitingen. Hiermee heb je alles in handen voor een succesvolle zomerperiode!

Ga naar de toolkit (Google Drive)

Vakantievierend Nederland komt naar jouw winkel

Van 20 juni t/m 21 juli is het Zomerlezen. Tijdens de eerste tien dagen is Flamingo Beach van Suzanne Vermeer jouw cadeau bij aankoop van € 15 aan boeken. De bestverkopende Nederlandse thrillerauteur zorgt samen met TUI voor een zinderende zomer in jouw boekhandel.

Tijd voor een zomerboek

De helft van alle Nederlanders koopt één of twee keer per jaar een boek – als cadeau voor de feestdagen en vlak voor de zomervakantie. Zomerlezen inspireert deze enorme groep klanten om een éxtra boek te kopen.

TUI is hoofdsponsor van Zomerlezen. Zo bereiken we Nederlanders overal waar ze al lekker in het vakantiegevoel zitten – online én Digital Out of Home in de winkelstraat.

Doe mee: Zomerlezen is hét moment waarop Nederland naar de boekwinkel gaat.

✓   Korte, gerichte campagne op piekmoment vakantie-aankopen

✓   Cadeau van de bestverkopende Nederlandse thrillerauteur

✓   Partner TUI zet vakantiegangers actief aan tot lezen.

 

Geef een zomers cadeau van onze bestverkopende thrillerauteur

Van 20 t/m 30 juni is de nieuwe Suzanne Vermeer jouw cadeau voor klanten. Daar gaat de zon van schijnen! Want dit spannende zomerverhaal past precies bij de vakantielezer. Geef Flamingo Beach cadeau bij aankoop van € 15 aan boeken.

Zomerlezengeschenk Flamingo Beach

Tara en haar man Amir beleven hun droomvakantie in een prachtig resort op Curaçao. Maar dan, midden in de nacht, horen ze een hard gebonk en vinden een dode vrouw net buiten hun safarihut. Als er niet veel later nog een vrouw wordt vermoord in de omgeving van het resort, neemt hun vakantie een vreselijke wending…

Bestsellerauteur Suzanne Vermeer

De bestverkopende Nederlandse thrillerauteur van dit moment debuteerde in 2006 met All-inclusive. Sindsdien verschijnt er elk jaar een zomerthriller van haar hand, later kwamen daar ook winterthrillers bij. Bekende titels zijn Cruise (genomineerd voor de NS Publieksprijs), Bella Italia en Het paradijs.

In 2011 werd bekend dat achter het pseudoniem Suzanne Vermeer de toen net overleden auteur Paul Goeken schuilging. Wie tegenwoordig de bestsellers van Suzanne Vermeer schrijft, is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse boekenwereld.

Presenteer het geschenk in deze zomerse en duurzame display en trek de aandacht. Materiaal is nog in ontwikkeling.

TUI en toptips

Je vakantie begint met boeken

Wie kan Zomerlezen beter kracht bijzetten dan de grootste reisorganisatie van Nederland? TUI is trotse hoofdsponsor van Zomerlezen. Zo zetten we vakantiegangers op het spoor van boeken. Met de 25 zomerse boekentips en de Thriller Weken wordt het een zinderende zomer.

TUI

Heerlijk begin van je vakantie, al vóór de reis een paar boeken scoren om de hele vakantie leesvoer te hebben. En op alle TUI-accommodaties vind je heerlijke plekken om in je boek te duiken. Met een nog uitgebreide campagne bereikt TUI lezers op verschillende momenten.

In de winkel, online en Digital Out of Home – TUI zet overal aan om te lezen.

Thriller Weken voor de zomer

Spanning is het meest gelezen genre tijdens de vakantie. De weken voorafgaand aan Zomerlezen zijn daarom vol spanning met de Thriller Weken van 1 t/m 19 juni.

Op 31 mei is de bekendmaking van de Hebban Thrillerprijs: een toptip voor de zomer!

Bestel nu voor de Thriller Weken 2024

De 25 zomerse boekentips

De 25 zomerse boekentips helpen vakantielezers kiezen uit de fijnste zomertitels. Van non-fictie tot thrillers en van literatuur tot romantiek, er is een zomerboek voor iedereen! De zomerse 25 boekentips hebben in 2023 gemiddeld een afzetstijging van +74% doorgemaakt.

Presenteer jouw favoriete zomerse boekentips in de opvallende en duurzame boekendisplay in de vorm van een glijbaan. Materiaal is nog in ontwikkeling.

 

Promotiematerialen

Een zonnig onthaal voor de zomerlezer!

De start van de zomer is hét moment waarop Nederland op zoek is naar leesvoer voor de vakantie. Geef de zomerlezer een warm onthaal met zonnig POS-materiaal. Je hebt de keuze uit vier vrolijke POS-pakketten en twee duurzame eyecatchers om je winkel jaar na jaar in het oog te laten springen. Bezorg je klanten de hele zomer lang een vakantiegevoel en verleid hen tot een extra aankoop. Bestel uiterlijk 7 februari in CB Online. 

Bekijk alle materialen en prijzen in CB Online

Zoek op CPNB Zomerlezen 2024

Tasjes Lang leze de zomer!

ISBN:

Maak je klanten blij met deze zonnige tasjes!

  • Set van 25 ex.

Zomerlezengeschenk

ISBN 9789059656451

Suzanne Vermeer – Flamingo Beach

  • Set van 50 stuks

Zomerlezen Pakket Basis

ISBN 9789059656468

Met dit pakket kleed je je winkel zonnig aan. Met een klassieke hoekdisplay om het Zomerlezengeschenk in te presenteren. 

Lees meer Lees minder

Zomerlezen Pakket Basis Plus

ISBN 9789059656598

Met dit pakket kleed je je winkel zonnig aan. Met een zomerse display voor het Zomerlezengeschenk, die je ook de komende jaren kan hergebruiken. 

Lees meer Lees minder

Zomerlezen Pakket Compleet

ISBN 9789059656475

Met dit pakket heb je alles in huis om je winkel zomers aan te kleden. Deel de Challenge-paspoorten uit om klanten te inspireren en geef zomerse linnen tas mee voor het ultieme vakantiegevoel. Met een klassieke hoekdisplay om het Zomerlezengeschenk in te presenteren. 

Lees meer Lees minder

Zomerlezen Pakket Compleet Plus

ISBN 9789059656673

Met dit pakket heb je alles in huis om je winkel zomers aan te kleden. Deel de Challenge-paspoorten uit om klanten te inspireren en geef zomerse linnen tas mee voor het ultieme vakantiegevoel. Met een in het oog springende display voor het Zomerlezengeschenk, die je ook de komende jaren kan hergebruiken. 

Lees meer Lees minder

Display boekentips glijbaan

ISBN 9789059656482

Met deze opvallende display in de vorm van een glijbaan trek je de aandacht! Presenteer jouw zomerboekentips op en om deze zomerse glijbaan en roep bij al je klanten het gevoel van zomers leesplezier op. En dat maakt hebberig! De display is gedurende de hele zomerperiode en jaar na jaar te gebruiken.  

Plafondhanger Lang leze de zomer

ISBN 9789059656499

Een eyecatcher voor je winkel! De plafondhanger van 178 cm breed is gedurende de hele zomerperiode en jaar na jaar te gebruiken.