26 januari t/m 5 februari 2022

De Nationale Voorleesdagen 2022

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. De mini-editie van het Prentenboek van het Jaar trekt nieuwe klanten naar uw winkel – zo gaan leesbevordering en boekverkoop hand in hand!

Bestel t/m 9 juni in CB Online

Doe mee!

Maak van kleintjes grote lezers

U weet dat voorlezen goed is voor de ontwikkeling – voor kinderen is het gewoon feest! Samen met opa en oma, in de kring op school, of heerlijk thuis bij papa en mama op schoot. Voorlezen maakt je leuker. Daarom leest driekwart van de ouders met kinderen tot zes jaar dagelijks voor. En elk jaar komen er nieuwe kinderen, ouders en grootouders bij – uw klanten van de toekomst.

Doe mee! Met De Nationale Voorleesdagen gaan leesbevordering en boekverkoop hand in hand.

Voorlezen kun je niet missen

In januari weet heel Nederland dat de Voorleesdagen zijn aangebroken: tv-commercials vóór en na het NOS Journaal ondersteunen een gerichte online-campagne op Kek Mama en Ouders van nu.

Met het POS-materiaal in de winkel houdt u de landelijke zichtbaarheid vast. U kiest eenvoudig uit drie pakketten: zo hebt u alles in handen om (groot)ouders te laten weten dat ze bij u aan het juiste adres zijn.

 • Laat zien dat kinderen en (groot)ouders welkom zijn
 • Driekwart van de ouders zegt dat de campagne tot koop aanzet
 • Gebruik het Prentenboek van het Jaar voor upselling
 • Zeer grote merkbekendheid in onderbouw en kinderdagverblijf
 • Vraag scholen en kinderdagverblijven bij ú te bestellen

Prentenboek van het Jaar

Hoge kwaliteit voor een lage prijs

Maar eerst ving ik een monster is verkozen tot beste prentenboek van 2022. Veel waar voor weinig geld, want de mini-editie komt elk jaar geheid in de top 10 van De Bestseller 60. Dat trekt nieuwe klanten naar uw winkel!

Maar eerst ving ik een monster

Dit is een kort verhaal. Waarom is het kort? Omdat het bedtijd is. Het verhaal gaat over jou. Jij ging slapen. En toen was het verhaaltje alweer uit. Ja… maar eerst ving ik een monster. Het ideale prentenboek voor ieder kind dat nooit genoeg krijgt van voorlezen!

Tjibbe Veldkamp schreef vele prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Onder meer zijn prentenboeken 22 wezen en Kom uit die kraan! werden bekroond met een Zilveren Griffel. Samen met illustrator en striptekenaar Kees de Boer maakte hij eerder het Kinderboekenweekgeschenk Bert en Bart redden de wereld.

 • Prentenboek van het Jaar 2022
 • Ideaal kassakoopje: maar € 5,25
 • Upsell naar meer prentenboeken
Bestel t/m 9 juni in CB Online

Zoek op: CPNB De Nationale Voorleesdagen 2022

Niets is zo heerlijk als die ademloze, blije, verwonderde en aandachtige koppies van peuters die voorgelezen worden. Alles is nieuw, alles is leuk, alles is spannend. Het is een genot om zo veel enthousiaste kinderen in de winkel te hebben!

Lidewij Wijnhoven boekverkoper De Arnhemse Kinderboekwinkel

Prentenboek Top 10

Er is nog veel meer moois!

Omring het Prentenboek van het Jaar met veel meer mooie voorleesboeken. Door de collectieve promotie is er veel vraag naar de Prentenboek Top 10.

Bekijk de titels op nationalevoorleesdagen.nl

Grijp deze kans!

Verkoop ook aan kinderdagverblijven

De Prentenboek Top 10 is geselecteerd door een deskundig comité. In het Kinderdagverblijf Pakket zit bij elke titel van de Prentenboek Top 10 een lestip om interactief voor te lezen en leuke knutselopdrachten te maken.

Benader basisscholen en kinderdagverblijven met de mogelijkheid om het Kinderdagverblijf Pakket bij u te bestellen. Zij zijn ook vast geïnteresseerd in de boeken van de Prentenboek Top 10!

 • De beste prentenboeken voor extra omzet
 • Zet Prentenboek van het Jaar in als opstap naar Top 10
 • Ook scholen bestellen deze titels bij u
Bestel nu in CB Online

Zoek op: CPNB Kinderboekenweek 2021

Promotiematerialen

Zo doet u mee

Maak een feest van De Nationale Voorleesdagen: een positieve ervaring creëert klanten van de toekomst. Kies het POS-pakket dat bij u past. Zo laat u eenvoudig zien dat jong en oud van harte welkom is.

Bestel nu in CB Online

Zoek op: CPNB De Nationale Voorleesdagen 2022

Pakket Compleet

9789059658745

U gelooft in de kracht van het prentenboek – de jeugd heeft de toekomst! Met dit pakket maakt u er voor de kleintjes en hun voorlezers een geweldig feest van.

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

9789059658622

U ziet kleine kinderen het liefst lezen, maar de kassa moet wel rinkelen! Met dit pakket gaan leesbevordering en verkoop hand in hand.

Lees meer Lees minder

Pakket Affiches

9789059658509

Driekwart van de boekhandels doet mee aan De Nationale Voorleesdagen. U wilt toch niet dat

klanten úw deur voorbijlopen? Hang de affiches op.

Lees meer Lees minder

Mini-editie Prentenboek van het Jaar

9789059659254 Lees meer Lees minder

Lespakket

9789059659322

Scholen bestellen bij u!

Lees meer Lees minder

Versier je klas-pakket

9789059659520

Scholen bestellen bij u!

Lees meer Lees minder

Kinderdagverblijf Pakket

9789059659261

Benader basisscholen en kinderdagverblijven met de mogelijkheid om het Kinderdagverblijf Pakket bij u te bestellen. Zij zijn ook vast geïnteresseerd in de boeken van de Prentenboek Top 10!

Lees meer Lees minder

Schoolbestellingen

Schoolbestellingen