4 t/m 13 november

Kookboekenweek

De Kookboekenweek, van 4 tot en met 13 november, wordt nu nóg aantrekkelijker! Een vakjury kiest de 5 allermooiste, beste, meest verrassende kookboeken: de Zilveren Kookboeken. Het publiek stemt dan op Het Gouden Kookboek 2022. In de Kookboekenweek staan het kookboek en de liefde voor gezellig koken en lekker eten centraal.

Bestel snel in CB Online!

Campagne nieuws

Hier vind je alle updates, nieuws, en beeldmaterialen om zelf aan de slag te gaan met de campagne.

Zoek op CPNB Kookboekenweek 2022

Beeldmateriaal

Voor de campagne is er een toolkit ontwikkeld. In deze toolkit vind je beelden die je kan gebruiken op de website, nieuwsbrief en sociale media.

In de toolkit vind je o.a.:

  • Gouden Kookboek 2022 poster
  • Beeldmateriaal van de shortlist
  • Video’s winnaars Zilveren Kookboeken
  • Beeldmateriaal van de longlist

De longlist

Een vakjury heeft gekookt uit de mooiste kookboeken van het afgelopen jaar. En daar zijn 10 prachtige, verrassende, originele en smaakmakende boeken uit gekozen. Kijk op 21 oktober naar ‘Tijd voor Max’ en dan weet je welke 5 boeken het Zilveren Kookboek 2022 zijn.

De Zilveren Kookboeken

Zojuist is de shortlist voor Het Gouden Kookboek 2022 bij Tijd voor MAX bekendgemaakt: vijf kookboeken die afgelopen jaar zijn verschenen mochten zich al Zilveren Kookboek noemen, maar deze vijf kookboeken maken ook kans om Het Gouden Kookboek te worden. Het is nu aan het publiek om op hun favoriete kookboek te stemmen. Stemmen kan tot vrijdag 4 november, 12:00. De winnaar van Het Gouden Kookboek zal op vrijdagavond 4 november bekendgemaakt worden tijdens de start van de Kookboekenweek.

Aandacht in Tijd voor Max 

Wat doet de Kookboekenweek voor jou?

Op 21 oktober onthullen we de 5 genomineerde boeken bij Tijd voor Max. Dan start het stemmen!  

De beste oorspronkelijke Nederlandstalige kookboeken krijgen in de stemperiode alle aandacht. De winnende titel wordt in de Kookboekenweek  een hele week in het zonnetje gezet!

Winnaar Het Gouden Kookboek 2021

Het Gouden Kookboek

Kookboeken om van te smullen

De uitgevers hebben hun mooiste titels ingestuurd en nu is onze vakjury druk aan het koken! Op 21 oktober weten we de 5 Zilveren Kookboeken! Er is veel aandacht voor deze toptitels. En dat brengt liefhebbers naar je winkel. 

Kookboeken doen het al jaren ontzettend goed in Nederland. En dat heeft een reden. Door de tomeloze inzet en creativiteit van koks, auteurs, uitgevers, boekhandels en bibliotheken zijn kookboeken een snelgroeiend genre. De boeken worden met zorg uitgegeven, met oog voor hoogwaardige fotografie, vormgeving en een heldere receptuur. Met de Kookboekenweek en met Het Gouden Kookboek geven we het kookboek dit najaar de aandacht die het verdient! 

Een jury van fijnproevers

Een scherpzinnige jury van experts op het gebied van kookboeken bekijkt alle ingezonden titels. Zij test de boeken door er verschillende recepten uit te bereiden. In 2022 is deze vakjury  het gezicht van de Kookboekenweek: 

  • Nadia Zerouali (voorzitter) kookboekenauteur, winnaar Gouden Kookboek 2017 en eigenaar van SOUQ 
  • Jonneke de Zeeuw culinair publicist en influencer met een flinke eigen kookboekencollectie  
  • Bart van Aken boekhandel Paard van Troje in Gent met maar liefst 3.000 verschillende kookboeken 
  • Sarriel Taus ondernemer met liefde voor eten en drinken  
  • Casper van Dijk ervaren duizendpoot in de culinaire wereld en nu boekhandel Kramer in Winterswijk 

Bestel nu!

Maak een culinair feest van de Kookboekenweek met opvallende affiches

Laat je klanten weten dat het Kookboekenweek is. In de mediakit komen logo’s en affiches om zelf aan de slag te gaan op je website, nieuwsbrief of sociale media. Of print de affiches op A2 of A3 formaatAls weggevertje voor je klant hebben we een boekenlegger.

Pakket Compact

ISBN 9789059658301

Een set affiches om zelf te printen en je winkel aan te kleden. Met iets leuks om mee te geven aan de kookboek-koper! 

Lees meer Lees minder

Pakket Compleet

ISBN 9789059658417

Een set affiches voor extra aandacht in je winkel. Met een handige boekenlegger voor je klant! 

Lees meer Lees minder

Serveer op sociale media

Volg de Kookboekenweek op kookboekenweek.nl en op sociale media. Zo blijf je op de hoogte van alle activiteiten rondom de Kookboekenweek. Zorg je er zelf ook voor dat al jouw activiteiten zichtbaar zijn op de sociale media?