8 februari t/m 24 mei 2023

Kinderjury 2023

Alle kinderen van 6 t/m 12 zijn de Kinderjury: zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. De samenwerking met DPG Media levert je een toestroom aan kinderen en ouders op. En met de POS-pakketten maak je van kinderen mondige boekenliefhebbers.

Bestel t/m 8 juni in CB Online

Campagnenieuws

Hier vind je alle updates, nieuws, en beeldmaterialen om zelf aan de slag te gaan met de campagne.

Zoek op CPNB Kinderjury 2023

Beeldmateriaal

Voor de campagne is er een toolkit ontwikkeld. In deze toolkit vind je beelden die je kan gebruiken op de website, nieuwsbrief en sociale media.

In de toolkit vind je o.a.:

  • KJ stemformulier
  • Posters
  • Logoset
  • Social posts
  • Factsheets

Evaluatie Kinderjury 2022

Hoe deed de Kinderjury 2022 het?

De Kinderjury brengt kinderen tussen 6 en 12 jaar oud in contact met de leukste boeken van het afgelopen jaar. Met behulp van partner DPG Media kreeg de campagne in 2022 een enorm bereik. Het winnaarseffect was merkbaar in de boekhandel.

De Kinderjury

De Kinderjury is de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in Nederland waar alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar voor kunnen stemmen. De Kinderjury begint woensdag 8 februari met de Leesweken: kinderen lezen gedurende deze weken zoveel mogelijk boeken. Ze kunnen voor leestips bijvoorbeeld kijken naar de boeken op de Tiplijsten.

DPG Media – groot bereik onder kinderen én ouders

De uitgever van onder meer Donald Duck, Tina en Zo Zit Dat wil het leesplezier onder kinderen vergroten. Daarom is DPG Media meerjarig partner van de Kinderboekenweek en de Kinderjury geworden. Ook de ouders bereiken we hiermee, want DPG Media geeft ruim aandacht aan de tiptitels in Ouders van nu, Flair en Flow.

Zoek op Kinderjury 2023

TikTok en Instagram

In samenwerking met DPG en Tina creeëren we online content gericht op de tiptitels, bijvoorbeeld op TikTok en Instagram.

 

Advertorials

In samenwerking met DPG creeëren we leuke content gericht op de tiptitels in diverse kindermagazines zoals Donald Duck en Tina.

Advertenties

Door de samenwerking met DPG adverteren we in zes titels met meer dan 10 advertenties.  Niet alleen in kindermagazines zoals Donald Duck en Tina maar ook in volwassen magazines zoals Flair en Flow.

Dé lezersprijs voor het beste kinderboek

Lezen is leuk. Dat vinden de meeste kinderen gelukkig ook! Met de Kinderjury versterk je dat gevoel: door te stimuleren dat kinderen zelf kiezen, samen lezen en met elkaar over boeken praten.

Leesteam – kids enthousiasmeren kids
Het Kinderboeken Leesteam bestaat uit 11 kinderen die graag lezen, afkomstig uit het hele land. Zij zijn het hele jaar actief: ze geven leestips en doen interviews. Het Leesteam spreekt direct de doelgroep aan. Zo zijn zij te zien op het NOS Jeugdjournaal, en geven ze tips op hun eigen socialemedia-accounts en dat van het Leesteam.

Geef jonge lezers een stem!

Voor de Kinderjury Leesweken heb je natuurlijk de boeken van de Tiplijst in het assortiment. Maak tijdens de Stemweken van je boekwinkel een stemlokaal. Met de POS-pakketten maak je van kinderen mondige boekenliefhebbers.

Zoek op Kinderjury 2023

Pakket Compleet

ISBN 978 90 5965 825 7

Maak er een verkiezingsfeest van. Kinderen krijgen zin om te lezen en stemmen!

 

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

ISBN 978 90 5965 813 4

Creëer zichtbaarheid voor de enige echte lezersprijs voor het beste kinderboek.

Lees meer Lees minder

Lespakket

ISBN 978 90 5965 812 7

Scholen kunnen t/m 1 juni bij jouw boekhandel het Lespakket bestellen.

 

Lees meer Lees minder

Scholen

Scholen bestellen bij jou

Basisscholen in Nederland ontvingen net als boekhandels de brochure met de leukste kinderboekencampagnes van 2022/2023. Hiermee bestellen zij t/m 1 juni de officiële lespakketten en materialen van de grootste campagnes voor het kinderboek.

Zoek op Kinderjury 2023

Jouw voordeel

Profiteer van 10% marge op de verkoop van deze schoolmaterialen:

  • Lespakket Kinderjury
  • Lespakket Kinderboekenweek
  • Versier je klas-pakket Kinderboekenweek
  • Lespakket De Nationale Voorleesdagen
  • Versier je klas-pakket De Nationale Voorleesdagen

Pluk ook de vruchten van de extra verkoop van Thematitels van de Kinderboekenweek.

Benader scholen dus actief! Met het Schooljaar Compleet Pakket is de school voor een heel jaar klaar. Ook op dit pakket pak je 10% marge!

Doe mee

✓ Je draagt bij aan leesbevordering

✓  Je maakt winst op lespakketten en boeken voor scholen

✓  Je verhoogt je omzet door blije ouders en kinderen

Bestel in CB Online

Tel vanaf 1 juni de bestellingen van scholen (die je per e-mail hebt ontvangen) bij je eigen bestelling op. Voer de totale bestelling uiterlijk 8 juni in via CB Online.

 

Let op: activeer je account voor schoolbestellingen

Scholen bestellen via onderwijs.cpnb.nl

Maak jouw boekhandel zichtbaar als bestellocatie: bekijk de video met uitleg

Activeer nu je account via cpnb.nl/boekhandels/inloggen

Zoek op Kinderjury 2023