6 t/m 17 oktober 2021

Kinderboekenweek 2021

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders, dat wilt u niet missen! Met een thema waar iederéén wat mee heeft: Worden wat je wil. Jong en oud kijkt uit naar het prachtige Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek. Maak van de Kinderboekenweek een feest voor de lezer.

Bestel t/m 9 juni in CB Online

Doe mee!

Feest waar iederéén vrolijk van wordt

Jong en oud kijkt uit naar de Kinderboekenweek. Kinderen mogen dan weer heerlijk zélf een boek uitkiezen. En dat niet alleen: tijdens de Kinderboekenweek mag je worden wat je wil. Het sterkste merk in boekenland is dan ook het leukste feest van Nederland!

Worden wat je wil

De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil, een thema dat tot ieders verbeelding spreekt. Of je nu vier jaar oud bent of al twaalf: kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Een ijzersterk merk

Niet alleen kinderen en (groot)ouders worden vrolijk van de Kinderboekenweek. U zeker ook! De Kinderboekenweek is het sterkste merk in kinderboekenland. Laat lezers uw winkel dus niet voorbijlopen.

 • 98% van de boekhandels doet mee
 • Afzetstijging van 69% tijdens de Kinderboekenweek 2020
 • Aandacht in grote media: NOS Journaal, Jeugdjournaal, Klokhuis
 • Bereik op sociale media vorig jaar verdubbeld
 • Feestelijke traditie maakt klanten van de toekomst!

Kinderboekenweekgeschenk

Cadeau! Een betoverend avontuur van Bette Westera

De Woutertje Pieterse Prijs, Vlag en Wimpels, Zilveren en Gouden Griffels – Bette Westera ontving al vele prijzen. Haar spannende heldenepos Tiril en de toverdrank, betoverend geïllustreerd door Pyhai, is uw geschenk aan klanten bij besteding van € 12,50 aan kinderboeken.

Tiril en de toverdrank

Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenboer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar gave al snel nodig.

Bette Westera (1958) vierde in 2019 haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken. Vorig jaar won ze voor Uit elkaar de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw. In wisselende samenwerkingen maakte zij prachtige prentenboeken, fictie, non-fictie en gedichtenbundels voor kinderen.

Bestel nu in CB Online

Zoek op: CPNB Kinderboekenweek 2021

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Voor de kleinsten: een droom van een prentenboek

Voor de jongste kinderen maakt Mark Janssen het Prentenboek van de Kinderboekenweek. In Dromer dromen we met Aron mee hoe hij dansend, schrijvend en schilderend de wereld mooier maakt. Groot formaat, klein prijsje: leg Dromer voor maar € 7,25 in uw winkel.

Dromer

Aron is op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet… Papa vertelt Aron dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, en dan heb je… Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de geluiden – alles verandert in één grote wonderlijke wereld. En dan heb je de Dromers.

Mark Janssen (1974) werkte na zijn afstuderen als illustrator. Sinds een aantal jaar maakt hij zijn eigen prentenboeken met groot succes en eervolle bekroningen. Vanaf zijn eerste illustraties voor een kinderboek tot nu werkte hij mee aan maar liefst 500 publicaties voor Nederlandse, Belgische en Chinese uitgeverijen. Zijn prentenboeken werden vertaald in bijna 20 talen.

Bestel nu in CB Online

Zoek op: CPNB Kinderboekenweek 2021

Elk jaar kijken we enorm uit naar de feestelijke Kinderboekenweek. Het is een fijne kapstok om leerkrachten en leerlingen te enthousiasmeren om op een speelse, interactieve manier met boeken aan de slag te gaan. De lessuggesties helpen daarbij, het werkt goed als verschillende disciplines bij elkaar komen. Daarnaast is de Kinderboekenweek voor ouders en grootouders natuurlijk hét moment waarop zij een warme traditie doorgeven aan hun (klein)kinderen: in de Kinderboekenweek mag je zelf een boek uitkiezen. Mooie momenten die je je leven lang herinnert!

Inge Roos Eigenaar kinderboekwinkel In de wolken, Voorburg

Inspiratie

Wat is jouw volgende boek? Ideeën voor jong en oud

Zoveel mooie boeken – welke passen bij jou? De Voorleesgids en de Kinderboekenweekkrant zetten kinderen en (groot)ouders aan tot een volgend winkelbezoek. Om uit te delen!

Kinderboekenweekkrant

Al 10 jaar is de Kinderboekenweekkrant de leukste krant voor kinderen! Een heerlijk bewaarnummer boordevol interviews en stukjes over boeken en schrijvers. Met leuke spelletjes, opdrachten en een overzicht van de nieuwste kinderboeken.

 • Los te bestellen per 50 of 100 stuks
 • Deel uit aan kinderen!
 • Met meer dan honderd nieuwe boekentips.

Voorleesgids

Een echte bewaargids, en rots in de branding voor alle ouders, grootouders en verzorgers voor het vinden van de mooiste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met de Voorleesgids maakt u van kleintjes grote lezers.

 • Los te bestellen per 50 of 100
 • Geef gratis mee aan voorlezers
 • Met meer dan 150 leestips.
Bestel nu in CB Online

Zoek op: CPNB Kinderboekenweek 2021

We hebben een grote afdeling kinderboeken, dus meedoen aan de Kinderboekenweek is evident. Het is mooi om te merken hoe sterk de traditie bij (groot)ouders is om juist dan kinderboeken te kopen. Tijdens de Kinderboekenweek vieren we feest in de winkel. En met mooie kinderboeken geven we kinderen een fijne leeservaring mee.

Margreet de Haan Eigenaar Boekhandel Het Spui, Vlissingen

In de media

Zien lezen is doen lezen

Kinderen worden vooral aangesproken door andere kinderen. Negen enthousiaste kids promoten daarom een jaar lang het boek. Maar het zijn de ouders die afrekenen aan de kassa. Met een grote mediacampagne richt de Kinderboekenweek zich ook op volwassenen.

In de media

Promotiematerialen

Waar is het feest? In de boekwinkel!

Met de Kinderboekenweek maakt u van lezen één groot feest. Zet uw jongste klanten centraal en help ze de mooiste en leukste boeken kiezen. Kies eenvoudig uit drie pakketten om lezertjes en hun (groot)ouders feestelijk te onthalen.

Bestel in CB Online

Zoek op: CPNB Kinderboekenweek 2021

Pakket Compleet

9789059658868

Hang de vlag uit en creëer naast zichtbaarheid een feest in uw winkel!

 

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

9789059658974

Laat zien dat u meedoet en pak uit met mooie POS-materialen.

Lees meer Lees minder

Pakket Affiches

9789059659421

Maak grote en kleine lezers attent op de Kinderboekenweek.

Lees meer Lees minder

Losse artikelen

Deze artikelen zijn ook los verkrijgbaar.

Lees meer Lees minder

Lespakket

9789059657601

Scholen bestellen bij u!

Lees meer Lees minder

Versier je klas-pakket

9789059659537

Scholen bestellen bij u!

Lees meer Lees minder

Kinderjury

Geef jonge lezers een stem!

De Kinderjury is de lezersprijs van de Kinderboekenweek. Tijdens de Stemweken gaan kinderen zoveel mogelijk lezen. In de Stemweek bepalen zij het beste boek van afgelopen jaar. Zo leren zij boeken kiezen die bij ze passen. De omzet van kinderboeken steeg in 2020 met maar liefst 14% – met de Kinderjury houden we dit leesenthousiasme ook dit jaar vast!

Bestel nu in CB Online

Zoek op: CPNB Kinderjury 2022

Pakket Compleet

9789059655522

Maak er een verkiezingsfeest van. Kinderen krijgen zin om te lezen en stemmen!

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

9789059655515

Creëer zichtbaarheid voor de enige echte lezersprijs van de Kinderboekenweek.

Lees meer Lees minder

Lespakket

9789059655539

Scholen bestellen bij u!

Lees meer Lees minder

Schoolbestellingen

Bestel voor scholen en voor uzelf

Uw voordeel

Profiteer van 10% marge op de verkoop van deze schoolmaterialen.

Pluk ook de vruchten van de extra verkoop van Thematitels van de Kinderboekenweek.

Benader scholen dus actief! Met het Schooljaar Compleet Pakket is de school voor een heel jaar klaar. Ook op dit pakket pakt u 10% marge!

Bestel voor scholen en voor uzelf