4 t/m 15 oktober 2023

Kinderboekenweek 2023

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders, dat wil je niet missen. Jonge lezers kiezen een nieuw boek en krijgen het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Voor de kleinsten is er het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Met het thema ‘Bij mij thuis’ maak je van je winkel een gezellig boekenhuis!

Bestel t/m 7 juni in CB Online

Doe mee!

Feest waar iederéén vrolijk van wordt

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders, dat wil je niet missen. Jonge lezers kiezen een nieuw boek en krijgen het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Voor de kleinsten is er het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Met het thema Bij mij thuis maak je van je winkel een gezellig boekenhuis! 

Naar de toolkit

Download hier al het beeldmateriaal van de campagne

Een ijzersterk merk

Niet alleen kinderen en (groot)ouders worden vrolijk van de Kinderboekenweek. Jij als boekverkoper zeker ook! De Kinderboekenweek is het sterkste merk in kinderboekenland. Laat geen lezer dus jouw winkel voorbijlopen. 

  Ouders vinden het belangrijk dat hun kind met boeken bezig is 

  Afzetstijging 11%, omzetstijging 19% tijdens Kinderboekenweek 2022 

  Tv-campagne voor de Kinderboekenweek en het -geschenk 

  Grote campagne via sociale media met o.a. de tv-commercial. 

Thema ‘Bij mij thuis’

De Kinderboekenweek 2023 heeft als thema Bij mij thuis. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee en zie hoe het bij anderen is! 

Kinderboekenweekgeschenk

Cadeau! Een magisch avontuur

Sanne Rooseboom werd razend populair met de serie Het Ministerie van Oplossingen en Mot en de metaalvissers. Ook haar Kinderboekenweekgeschenk zal veel kinderen naar de boekhandel brengen. Ravi en de laatste magie is jouw cadeau aan klanten bij besteding van € 13,50 aan kinderboeken. 

Ravi en de laatste magie

In de flat waar Ravi met haar moeder en broertje woont is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. De gemeente vindt een plekje in een tehuis voor oude mensen. Niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste tovenaar kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen? 

Met illustraties van Sophie Pluim. 

Bestel nu in CB Online

Zoek op CPNB Kinderboekenweek 2023

De maker: Sanne Rooseboom

(1979) debuteerde in 2016 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn, waaronder het vijfde deel, Het spook van de Haviksburcht, uit 2023. In 2022 verscheen haar lovend onthaalde boek Mot en de metaalvissers, die op de shortlist van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur staat.

Bestel nu in CB Online

Zoek op CPNB Kinderboekenweek 2023

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Voor de kleinsten: een thuis voor iedereen!

Voor de jongste kinderen maakt Yvonne Jagtenberg het Prentenboek van de Kinderboekenweek. In Mijn huis is jouw huis is er plek voor iedereen! Een groots boek voor een klein prijsje: je biedt het prentenboek van de tweevoudig Gouden Penseel-winnaar aan voor maar € 8,25. 

Mijn huis is jouw huis

De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. ‘Mijn huis is jouw huis,’ zei de moeder van Pats. Daar bleef het niet bij; tante Kee kwam logeren en er werd een kamertje bij gebouwd. En ook voor Berend Botje en een bereleuke oom met vriend bouwen ze extra kamers. Zo komen er steeds meer bewoners bij, en steeds meer huis! Tot er op een dag iemand zegt dat het zo écht niet verder kan… 

Bestel nu!

Zoek op CPNB Kinderboekenweek 2023

Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (1967) schreef en tekende veel boeken, onder meer over Hondje, Balotje en Wandert. In 2002 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre. Jagtenberg won twee keer op rij een Gouden Penseel: in 2019 voor Mijn wonderlijke oom en in 2020 voor Hup Herman. Haar prentenboek Ik ben Pippi niet! werd geselecteerd voor de Prentenboek Top 10 van 2023. 

Bestel nu!

Zoek op CPNB Kinderboekenweek 2023

Wees erbij!

De Kinderboekenweek is hét moment om contact op te nemen met scholen in de buurt. De campagne zit mooi aan het begin van het schooljaar en geeft een handig aanknopingspunt om de samenwerking te versterken. Voor ouders, opa’s en oma’s en kinderen is het inmiddels echt traditie om een boek te kopen tijdens de Kinderboekenweek. We zien kinderen van vroeger die nu als ouder met hun eigen kinderen in de winkel komen en zo de traditie doorgeven. Ook voor ons is de Kinderboekenweek ieder jaar weer een feest.

Wilma Verhoeven Eigenaar kinderboekwinkel De Giraf, Dordrecht

Inspiratie

Kies je nieuwe boek! Ideeën voor jong en oud

Zoveel mooie boeken welke passen bij jou? De Voorleesgids en de Kinderboekenweekkrant zetten kinderen en (groot)ouders aan tot een volgend winkelbezoek. Om uit te delen! 

Kinderboekenweekkrant

Al meer dan tien jaar is de Kinderboekenweekkrant de leukste krant voor kinderen! Een heerlijk bewaarnummer boordevol interviews en stukjes over boeken en schrijvers. Met leuke spelletjes, opdrachten en een overzicht van de nieuwste kinderboeken. 

 • Te bestellen per 50 of 100 stuks
 • Deel uit aan kinderen en hun ouders!
 • Met meer dan honderd nieuwe boekentips.

Voorleesgids

Een echte bewaargids, en rots in de branding voor alle ouders, grootouders en verzorgers voor het vinden van de mooiste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met de Voorleesgids maak je van kleintjes grote lezers. 

 • Te bestellen per 50 of 100 stuks
 • Deel uit aan kinderen en hun ouders! 
 • Met meer dan honderd nieuwe boekentips. 
Bestel nu in CB Online

Zoek op CPNB Kinderboekenweek 2023

Unieke verzameling illustraties uit 50 jaar Penselen

50 jaar Gouden Penselen kaartenset

51 illustraties, uit alle kinderboeken die van 1973 – 2023 bekroond werden met het Gouden Penseel

Eenmalige oplage

De mooiste verrassing op de deurmat

Sinds 1973 wordt jaarlijks een Gouden Penseel uitgereikt voor het mooist geïllustreerde kinderboek. Het Gouden Penseel is de eerste Nederlandse prijs voor kinderboekenillustraties, steevast uitgereikt rondom de Kinderboekenweek. De prijs heeft als doel de belangrijke functie van goede illustraties voor kinder- en jeugdboeken te benadrukken en onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

In 2023 is de prijs een halve eeuw oud, dus blikken we graag terug op de 51 boeken die bekroond werden. Uit de 51 bekroonde boeken van de afgelopen halve eeuw werden 51 prachtige illustraties gekozen, vanaf de eerste winnaar in 1973 tot en met de meest recente in 2023.

Bestel nu in CB Online

Zoek op ISBN 9789059651531

 • Inkopen tegen 40% korting
 • Eenmalige oplage
 • 51 illustraties uit binnenwerken

50 Jaar Gouden Penselen kaartenset – ISBN 9789059651531 – Verkoopprijs €19,99 – Leverbaar vanaf 29 september 2023

Samenwerkingen

Met deze partners bereiken we véél kinderen en ouders

De Kinderboekenweek wil de leukste boeken onder de aandacht brengen van kinderen en hun ouders. Zo helpen we hun het volgende boek te kiezen en brengen we lezers naar de boekhandel. Dat doen we samen met jou én met partners in de (potentiële) doelgroep.

Promotiematerialen

Waar is het feest? In de boekwinkel!

Met de Kinderboekenweek maak je van lezen één groot feest. Zet jouw jongste klanten centraal en help ze de mooiste en leukste boeken kiezen. Kies eenvoudig uit twee pakketten om kinderen en hun (groot)ouders feestelijk te onthalen. 

Bestel in CB Online

Zoek op CPNB Kinderboekenweek 2023

Pakket Compleet

ISBN 978 90 5965 127 2

Met dit complete pakket creëer je optimale zichtbaarheid en een prachtig feest in jouw winkel! 

 

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

ISBN 978 90 5965 447 1

Laat zien dat je meedoet en pak uit met mooie POS-materialen. 

Lees meer Lees minder

Lespakket

ISBN 978 90 5965 574 4

Speciaal voor scholen: een compleet pakket met de officiële Kinderboekenweeklessen, het Kinderboekenweekgeschenk en -prentenboek, en leuke aankleding voor de klas! 

 

 

Lees meer Lees minder

Versier je klas-pakket

ISBN 978 90 5965 605 5

Scholen kunnen met deze materialen de klas of schoolbibliotheek helemaal aankleden. Een mooie aanvulling op het lespakket. 

Lees meer Lees minder

Kinderboekenweekgeschenk set van 100 exemplaren

ISBN 978 90 5965 702 1

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2023 is Ravi en de laatste magie van de geliefde auteur Sanne Rooseboom. Dit geweldige, magische boek is jouw cadeau aan klanten bij besteding van € 13,50 aan kinderboeken. 

Kinderboekenweekgeschenk set van 50 exemplaren

ISBN 978 90 5965 692 5

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2023 is Ravi en de laatste magie van de geliefde auteur Sanne Rooseboom. Dit geweldige, magische boek is jouw cadeau aan klanten bij besteding van € 13,50 aan kinderboeken. 

Kinderboekenweekgeschenk XL set van 10 exemplaren

ISBN 978 90 5965 662 8

Het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie van Sanne Rooseboom is ook verkrijgbaar in makkelijk leesbare grootlettereditie. In samenwerking met Fonds XL en Vereniging Onbeperkt Lezen. 

Prentenboek van de Kinderboekenweek set van 25 exemplaren

ISBN 978 90 5965 652 9

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2023 is Mijn huis is jouw huis van tweevoudig Gouden Penseelwinnaar Yvonne Jagtenberg. Groot formaat, klein prijsje: leg dit prachtige prentenboek voor maar €8,25 in je winkel. 

 

Kinderboekenweekkrant set van 100 exemplaren

ISBN 978 90 5965 642 0

Al meer dan tien jaar is de Kinderboekenweekkrant de leukste krant voor kinderen!

Lees meer Lees minder

Kinderboekenweekkrant set van 50 exemplaren

ISBN 978 90 5965 615 4

Al meer dan tien jaar is de Kinderboekenweekkrant de leukste krant voor kinderen!

 

Lees meer Lees minder

Voorleesgids set van 100 exemplaren

ISBN 978 90 5965 758 8

Een echte bewaargids, en rots in de branding voor alle ouders, grootouders en verzorgers voor het vinden van de mooiste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Lees meer Lees minder

Voorleesgids set van 50 exemplaren

ISBN 978 90 5965 672 7

Met de Voorleesgids maak je van kleintjes grote lezers.

Lees meer Lees minder

Scholen

Bestel voor scholen en voor jezelf

Basisscholen in Nederland ontvingen net als boekhandels de brochure met de leukste kinderboekencampagnes van 2023/2024. Hiermee bestellen zij t/m 31 mei de officiële lespakketten en materialen van de grootste campagnes voor kinderboeken. 

Jouw voordeel

Benader scholen actief! Je profiteert van 10% marge op de verkoop van deze schoolmaterialen: 

 • Lespakket Kinderboekenweek 
 • Versier je klas-pakket Kinderboekenweek 
 • Lespakket Kinderjury 
 • Lespakket De Nationale Voorleesdagen. 

 Met het Schooljaar Compleet Pakket is de school voor een heel jaar klaar. Ook op dit pakket pak je 10% marge! Het pakket bestaat uit de lespakketten voor de Kinderboekenweek, de Kinderjury en De Nationale Voorleesdagen. 

Pluk ook de vruchten van de extra verkoop van Thematitels en Makkelijk Lezen-titels van de Kinderboekenweek. 

Let op: activeer je account voor schoolbestellingen!

Doe mee

✓  Je draagt bij aan leesbevordering

✓  Je maakt winst op lespakketten en boeken voor scholen

  Je versterkt je contact met scholen in de buurt. 

Jij bestelt in CB Online

Tel vanaf 1 juni de bestellingen van scholen (die je per e-mail hebt ontvangen) bij je eigen bestelling op. Voer de totale bestelling uiterlijk 7 juni in via CB Online.