24 januari t/m 3 februari 2024

De Nationale Voorleesdagen 2024

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. De mini-editie van het Prentenboek van het Jaar trekt nieuwe klanten naar je winkel – zo gaan leesbevordering en boekverkoop hand in hand!

Bestel t/m 7 juni in CB Online

Voorlezen gaat voor!

Voorlezen is goed voor de ontwikkeling – en voor kinderen is het een feest! Samen met opa en oma, in de kring op school, of heerlijk thuis op schoot. Voorlezen gaat voor! Daarom leest driekwart van de ouders met kinderen tot zes jaar dagelijks voor. En elk jaar komen er nieuwe kinderen, ouders en grootouders bij – jouw klanten van de toekomst. 

Doe mee – met De Nationale Voorleesdagen gaan leesbevordering en boekverkoop hand in hand.

Naar de toolkit

Download hier al het beeldmateriaal van de campagne

Zichtbaarheid trekt klanten

In januari weet heel Nederland dat de Voorleesdagen zijn aangebroken: tv-commercials rond populaire programma’s als Heel Holland Bakt en Wie is de Mol? ondersteunen een grote online campagne op oudergerichte media als Kek Mama en Ouders van nu. Ook redactionele aandacht is er volop: zo werd er in 2023 onder meer geschreven in AD, Mezza en de Volkskrant. 

Met het POS-materiaal in de winkel houd je de landelijke zichtbaarheid vast. Kies eenvoudig uit twee pakketten: zo heb je alles in handen om (groot)ouders te laten weten dat ze bij jouw winkel aan het juiste adres zijn. 

  Laat zien dat kinderen en (groot)ouders welkom zijn 

  Driekwart van de ouders zegt dat de campagne tot koop aanzet 

  Gebruik het Prentenboek van het Jaar voor upselling 

  Zeer grote merkbekendheid in onderbouw en kinderdagverblijf 

  Vraag scholen en kinderdagverblijven bij jou te bestellen. 

Prentenboek van het Jaar

Kleurrijke fantasie voor een zacht prijsje

Help! Een verrassing! van Miriam Bos is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2024. Veel waar voor weinig geld, want de mini-editie komt elk jaar geheid in de top 10 van De Bestseller 60. Geen verrassing dat je nieuwe klanten trekt!

Help! Een verrassing!

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit …

Miriam Bos debuteerde in 2022 bij uitgeverij Lemniscaat met Help! Een verrassing! Met haar veelgevraagde artwork verschijnt ze (internationaal) in educatieve kinderboeken, spellen en puzzels. In 2023 schreef en illustreerde zij het prentenboek Cadeautje!

✓  Prentenboek van het Jaar 2024

✓  Ideaal kassakoopje: maar € 5,75

✓  Upsell naar meer prentenboeken.

Bestel t/m 7 juni in CB Online

zoek op CPNB Nationale Voorleesdagen 2024

Niets is zo heerlijk als die ademloze, blije, verwonderde en aandachtige koppies van peuters die voorgelezen worden. Alles is nieuw, alles is leuk, alles is spannend. Het is een genot om zo veel enthousiaste kinderen in de winkel te hebben!

Lidewij Wijnhoven boekverkoper De Arnhemse Kinderboekwinkel

Prentenboek Top 10

Help klanten kiezen uit kwaliteit

Omring het Prentenboek van het Jaar met veel meer mooie voorleesboeken. De Prentenboek Top 10 helpt voorlezers met kiezen uit kwaliteit. Deze titels helpen jou ook nog eens aan een piek in de verkoop. 

 

 

Bekijk de Prentenboek Top 10

Verkoop ook aan dagverblijven

De Prentenboek Top 10 is geselecteerd door een deskundig comité. In het Kinderdagverblijf Pakket zit bij elke titel van de Prentenboek Top 10 een lestip om interactief voor te lezen en leuke knutselopdrachten te maken.

Benader basisscholen en kinderdagverblijven met de mogelijkheid om het Kinderdagverblijf Pakket bij u te bestellen. Zij zijn ook vast geïnteresseerd in de boeken van de Prentenboek Top 10!

✓  De beste prentenboeken voor extra omzet

✓  Zet het Prentenboek van het Jaar in als opstap naar de Top 10

✓  Ook scholen bestellen deze titels bij jou.

Samenwerkingen

Met deze partners bereiken we véél kinderen en ouders

Met de mooiste (prenten)boeken wordt voorlezen een feest voor kleintjes én hun voorlezers. Hier hebben kinderen de rest van hun leven plezier van! De Nationale Voorleesdagen zijn er om kinderen al vroeg kennis te laten maken met boeken. Dat doen we samen met jou én met partners in de (potentiële) doelgroep.

DPG Media

DPG Media, uitgever van o.a. Donald Duck, Tina, Zo Zit Dat, Kidsweek en grote kranten zoals het AD, wil plezier in lezen bij kinderen aanwakkeren door lezen toegankelijk en leuk te maken en kennis over (voor)lezen op grote schaal te delen. Ook via het AD, Libelle en Flair informeren en inspireren we (groot)ouders om hun (klein)kinderen voor te lezen. Samen lezen is waardevol en belangrijk! 

Promotiematerialen

Zo doe je mee

Maak een feest van De Nationale Voorleesdagen: een positieve ervaring creëert klanten van de toekomst. Kies het POS-pakket dat bij jou past. Zo laat je eenvoudig zien dat jong en oud van harte welkom is.

Bestel nu in CB Online

zoek op CPNB Nationale Voorleesdagen 2024

Pakket Compleet

ISBN 978 90 5965 731 1

Met dit complete pakket maak je van De Nationale Voorleesdagen een geweldig feest in de boekhandel! Je gelooft in de kracht van het prentenboek – de jeugd heeft de toekomst!

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

ISBN 978 90 5965 721 2

Je ziet kleine kinderen het liefst lezen, maar de kassa moet wel rinkelen! Met dit pakket gaan leesbevordering en verkoop hand in hand. 

Lees meer Lees minder

Mini-editie Prentenboek van het Jaar

ISBN 978 90 5965 264 4

Het Prentenboek van het Jaar 2024: Help! Een verrassing! van Miriam Bos. Hoge kwaliteit voor een lage prijs in je winkel! 

Lees meer Lees minder

Lespakket

ISBN 978 90 5965 114 2

Met dit pakket hebben scholen alle officiële lessen bij de Prentenboek Top 10 in huis én materialen om De Nationale Voorleesdagen uit te lichten in de klas.  

Lees meer Lees minder

Versier je klas-pakket

ISBN 978 90 5965 446 4

Met dit pakket kunnen scholen hun klaslokaal of bibliotheek prachtig versieren voor De Nationale Voorleesdagen! Een perfecte aanvulling op het Lespakket. 

Lees meer Lees minder

Kinderdagverblijf pakket

ISBN 978 90 5965 543 0

Benader basisscholen en kinderdagverblijven met de mogelijkheid om het Kinderdagverblijf Pakket bij jou te bestellen. Zij zijn ook vast geïnteresseerd in de boeken van de Prentenboek Top 10! 

Lees meer Lees minder

Schoolbestellingen