17 t/m 26 september 2021

Boekenweek van Jongeren 2021

Van 17 t/m 26 september hebben uw klanten van de toekomst hun eigen Boekenweek. Geef jongeren leesplezier cadeau: 3PAK met drie korte verhalen van schrijvers die hen aanspreken. U wint er niet alleen de jeugd mee maar ook de scholen: u pakt 10% marge op de verkoop van schoolpakketten!

Bestel t/m 9 juni op CB Online

voor en door jongeren

Ontvang jongeren met leesplezier!

Als boekverkoper weet u het: jongeren lezen steeds minder vaak en met minder plezier. Maar we kunnen het tij keren! Door jongeren zelf te laten kiezen en aansprekende rolmodellen in te zetten. Vanaf dit jaar bepalen jongeren zélf hoe hun Boekenweek eruitziet. Boekenweek voor Jongeren heet daarom voortaan: Boekenweek van Jongeren.

Jongeren maken hun eigen Boekenweek

De Boekenweek van Jongeren komt dit jaar tot stand onder leiding van jongeren zelf. Zij weten wat werkt. Een focusgroep van tien middelbare scholieren van 15 t/m 18 jaar werkt op dit moment hard aan de nieuwe huisstijl: zij bepalen welke influencers 3PAK het beste kunnen promoten, welke hashtags werken, welke huisstijl het meest tot de verbeelding spreekt.

Zo werkt het

  • Bestel 3PAK en deel uit aan jongeren
  • Scholen bestellen bij u – benader ze zelf ook!
  • We bereiken jongeren op YouTube en Instagram
  • Rolmodellen in sport en lifestyle zetten aan tot lezen

25% van de middelbare scholieren verlaat school als ‘halfabeet’: zij zijn niet in staat om gedachten en emoties in taal coherent vorm te geven. De lockdown heeft dit probleem nog groter gemaakt. Het enige wat deze generatie nog kan redden is een leesoffensief! Ik zou zeggen: VAL AAN!

Bart Jansen Verkaaik Boeken, Gouda

3PAK

Geef ze 3PAK cadeau: 3 korte verhalen van 3 toppers

   

3PAK bevat verhalen uit het echte leven, dicht bij de doelgroep: een graphic novel van beeldromancier Aimée de Jongh én verhalen van de ijzersterke schrijvers Splinter Chabot en Khalid Boudou. Deel uit vanaf 17 september.

Khalid Boudou

Werkte als leraar Nederlands en werd in één klap beroemd met Het Schnitzelparadijs. In 2007 bracht hij Pizzamaffia uit, dat werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2019 verscheen het langverwachte vervolg: Pizzamaffia slaat door.

Aimée de Jongh

Combineert poëtische beelden met sterke verhalen. Ze brak definitief door met het ijzingwekkende debuut De terugkeer van de wespendief. De opvolgers Taxi! en Bloesems in de herfst brachten haar internationaal succes.

Splinter Chabot

De schrijver, programmamaker en politicoloog debuteerde in 2020 met Confettiregen: het boek over de ontdekkingstocht naar hoe jezelf te zijn werd een bestseller. Miljoenen kijkers genoten dit jaar van zijn deelname aan Wie is de Mol?

Bestel t/m 9 juni in CB Online

Zoek op: CPNB Boekenweek van Jongeren 2021

Jongeren beslissen mee!

Beste Boek voor Jongeren 2021

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. In mei maakt een vakjury van volwassenen bekend welke tien titels speciaal zijn aanbevolen voor jongeren. Aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren maakt een jury van jongeren twee winnaars bekend: één in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en één in de categorie Vertaald.

 

Mis de nominaties niet

Eind mei op: www.boekenweekvanjongeren.nl/prijs

We houden u op de hoogte!

POS-materialen

Zo stappen jongeren bij u naar binnen!

Jongeren hebben soms een zetje over de drempel nodig: laat zien dat ze bij u welkom zijn om de wereld van het boek te ontdekken.

Pakket Compleet

9789059659063 Lees meer Lees minder

Pakket Basis

9789059659186 Lees meer Lees minder

Geschenkboek 3PAK

9789059659360 Lees meer Lees minder

Schoolpakket

9789059659247 Lees meer Lees minder

Onderwijs

Scholen bestellen bij u

Middelbare scholen ontvangen een bestelformulier waarmee zij t/m 2 juni bij u extra schoolpakketten kunnen bestellen. Vervolgens bestelt u deze schoolpakketten – samen met uw eigen POS-materialen – bij CB Online. Als u nog geen contact heeft met een school of scholen bij u in de buurt, kan dit een goede aanleiding zijn om samenwerking te zoeken.

Agenda

Belangrijke data

Bekendmaking nominaties Beste Boek voor Jongeren
In mei

Scholen bestellen bij u extra schoolpakketten
t/m 2 juni

Bestellen 3PAK en POS-materialen
t/m 9 juni

Uitlevering materialen
23 t/m 28 augustus

Bekendmaking Beste Boek voor Jongeren
Week van 13 september

Boekenweek van Jongeren
17 t/m 26 september