9 t/m 18 april

Boekenweek

De Boekenweek is hét feest van het jaar in uw winkel. Want van de Boekenweek krijg je zin om te lezen … en te kopen! De Boekenweek helpt lezers kiezen uit nieuwe verhalen. En met de nieuwe boeken van Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld bent u verzekerd van lange rijen voor de deur – exclusief tijdens de Boekenweek!

Bestel t/m 1 november in CB Online

Boekenweek verplaatst naar 9 t/m 18 april

Door de aanhoudende onzekerheid over de coronasituatie wordt de Boekenweek 2022 een maand verzet: deze vindt dit jaar plaats van 9 t/m 18 april. De Boekenweek eindigt dit jaar niet op de traditionele zondag, maar op Tweede Paasdag. Stichting CPNB neemt dit besluit in het licht van de huidige coronamaatregelen, waarbij slechts een beperkt aantal bezoekers per vierkante meter is toegestaan. De Boekenweek komt beter tot zijn recht wanneer boekhandel en bibliotheek op volle sterkte open zijn.

Leesfeest

Iedereen een boek!

Het is feest in de boekwinkel. Vier het mee, want de Boekenweek is van ons allemaal! Maak het lezers makkelijk: help ze kiezen met de Boekenweek Top 25. Er is namelijk een boek voor iedereen. Om te ontspannen, je horizon te verbreden, je leven te verrijken. Zet de nieuwste boeken in het zonnetje en vul aan met uw eigen advies op maat. Iedereen heeft een verhaal – in de boekwinkel.

Doe mee

✓  Uniek jaarlijks feest, aangejaagd door media die miljoenen bereiken

✓  Lezers willen het feest niet missen – Boekenweek hoort tot de tien sterkste merken van het boekenvak

✓  32% van de personen die de campagne zagen én een boek in huis haalden, werd in hun keuze beïnvloed door de Boekenweek 2021

✓  11% omzetstijging tijdens de campagne van 2021 t.o.v. 2020

✓  Piek verkoopcijfers en populariteit van Boekenweekauteurs.

Marketing achter de Boekenweek

Voor 2022 bouwen we samen met het boekenvak voort op de succesvolle aanpak van eerdere jaren. We blijven een warm bad voor de liefhebber. Maar we verbreden tegelijk onze toon en uitstraling, zo dat élke lezer zich welkom voelt. En ervaart: de Boekenweek is er niet alleen voor mij, maar zelfs van mij. De Boekenweek is hét feest van iedereen die ook maar een beetje van lezen houdt.

BOEKENWEEKGESCHENK

De nieuwe Ilja Leonard Pfeijffer – exclusief in de Boekenweek

Koop een boek, krijg een boek – dat trekt lezers! Het Boekenweekgeschenk is de nieuwe novelle van alleskunner Ilja Leonard Pfeijffer. Monterosso mon amour is zijn weergaloos romantische ode aan de kracht van verhalen. En uw exclusieve cadeau voor klanten bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken.

Monterosso mon amour

‘Wordt ontevredenheid tevredenheid als je je erbij neerlegt?’ Carmen, een kinderloze vrouw van iets meer dan middelbare leeftijd, weet dat zo net nog niet. Ze besluit een sprong in het diepe van haar verleden te wagen. Niets wat haar daartoe dwingt. Ze is de welgestelde echtgenote van een ex-diplomaat, drinkt zonder wroeging haar middagsherry en is als literatuurliefhebster (‘ze voelt zich oud want ze houdt van lezen’) zeer actief in de plaatselijke openbare bibliotheek. Opspelende herinneringen aan haar eerste vakantie aan de Middellandse zee met haar ouders in Monterosso (Cinque Terre), waar ze onder water haar eerste zoen kreeg, brengen haar ertoe in haar eentje het vliegtuig naar Italië te nemen voor een korte voorjaarsvakantie. Antonio heette hij. Wie weet komt ze die na al die jaren nog eens tegen. Wat nog niemand weet – behalve de verteller van dit verhaal – is dat ze door onvoorziene omstandigheden veel langer in Monterosso zal moeten blijven dan de bedoeling was. Aan de impasse die dit veroorzaakt, komt een einde wanneer ze op een middag kennismaakt met een jongetje uit het dorp.

Monterosso mon amour is een verhaal over het belang van verhalen. En tegelijkertijd is het een ode aan de anonieme mensen die het literaire bedrijf draaiend houden, zoals boekhandelaren, bibliotheekmedewerkers en organisatoren van lezingen.

Bestel t/m 1 november in CB Online

Zoek op: CPNB Boekenweek 2022

Boekenweekgeschenk in het Fries

In samenwerking met Boeken fan Fryslân verschijnt het Boekenweekgeschenk ook dit jaar in het Fries. Bestel snel!

Credits: Keke Keukelaar

“Het Boekenweekgeschenk is een instituut, uniek in de wereld, met een glorieuze traditie. Mijn verhaal is een ode aan al die boekhandelaren en bibliothecarissen die in anonimiteit de spil vormen van het boekenbedrijf en van onze literaire cultuur.”

– Ilja Leonard Pfeijffer

 

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) is schrijver, dichter en classicus. Hij woont en werkt in Genua. Voor de Boekenweek 2000 stelde hij de bundel De Antieken: Een korte literatuurgeschiedenis samen. Pfeijffer is de enige Nederlandstalige auteur die zowel voor poëzie als voor proza de belangrijkste debuutprijs is toegekend. Voor zijn roman La Superba ontving hij de Libris Literatuur Prijs 2014. Zijn laatste roman, Grand Hotel Europa, behoort tot de succesvolste Nederlandse romans van de laatste jaren.

De pers over eerder werk

“De schrijver toont in virtuoze zinnen hoe ieder mens van zijn liefde een verhaal maakt.”

– HP/De Tijd

“Een spektakelstuk.”

– De Leeuwarder Courant

BOEKENWEEKESSAY

Hartverwarmende, eerste liefde – de nieuwe Marieke Lucas Rijneveld

Eerste liefde is het thema van de Boekenweek 2022. Rijzende ster Marieke Lucas Rijneveld schreef er het Boekenweekessay over. In Het warmtefort nemen zijn hartverwarmende herinneringen de lezer mee naar een gelukzalige schooltijd. Vanaf 9 april voor maar € 5 verkrijgbaar in úw winkel.

Het warmtefort

Basisschool De Regenboog in Nieuwendijk is aan vervanging toe en moet gesloopt worden. Maar omdat er zich in het leegstaande pand een kolonie zeldzame vleermuizen heeft gevestigd, kan de sloop geen doorgang vinden. De Wet Natuurbescherming treedt in werking en de natuurlobbyisten doen hun werk. Marieke Lucas Rijneveld bezoekt de school om er afscheid te nemen en herinneringen op te halen.

De dierbaarste herinneringen gaan uit naar zijn ‘eerste liefde’, juf Christa uit groep 1. Wanneer na de vakantie juf Els komt, raakt Marieke Lucas onder de betovering van de voorgelezen kinderboeken, alles in het veilige ‘warmtefort’ die de juffen vertegenwoordigen.

De geur van puntenslijpsel, magnesium in het gymlokaal, de schoolplaten van M.A. Koekkoek, ze roepen een beeld op van een gelukzalige schooltijd en grote liefde voor de juffen en meesters en hun belangrijke taak in het leven van iedereen.

Voor maar € 5
Op verzoek van de boekhandel wordt het essay dit jaar iets luxer uitgevoerd. De winkelprijs stijgt daarom van € 3,75 naar € 5. U profiteert van deze stijging!

Bestel t/m 1 november in CB Online

Zoek op CPNB Boekenweek 2022

Keke Keukelaar

“Bij het horen van het thema Eerste liefde, wist ik meteen waar ik het essay aan wilde wijden. Ik wil de liefde vieren, in al haar facetten, in al haar verschijningen!”

– Marieke Lucas Rijneveld

 

Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. Als dichter excelleerde hij met de bundels Kalfsvlies en Fantoommerrie. Zijn debuutroman De avond is ongemak verscheen in 2018 en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. De Engelse vertaling werd bekroond met de prestigieuze International Booker Prize 2020. In november 2020 verscheen zijn wederom bejubelde roman Mijn lieve gunsteling.

De pers over eerder werk

“Grootse, gróótse literatuur.”

– Humo

“De tweede roman van Marieke Lucas Rijneveld is opnieuw een triomf. (…) Pulserende zinnen, een symbiose van stemmen. Na lezing van Mijn lieve gunsteling weet je: zó voelt liefde.”

– Trouw

Afgelopen Boekenweek hebben we auteurs laten voordragen vanaf ons balkon en bereikten we mensen op straat. Activiteiten binnen konden niet, dus we moesten improviseren. Publiek in je winkel is niet meer vanzelfsprekend. Je moet scherp blijven en nieuwe dingen verzinnen om klanten te trekken. Daar geeft een grote campagne als de Boekenweek alle aanleiding toe.

Bob Kappen Winkelmanager Athenaeum Boekhandel, Spui Amsterdam

THEMA

Eerste liefde – boeken waar je vlinders in de buik van krijgt

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers.

Van Toergenjevs novelle Eerste liefde tot Rachels rokje van Charlotte Mutsaers en van Kartonnen dozen van Tom Lanoye tot Engeland is gesloten van Rob van Essen. Steeds weer keren we terug bij onze eerste liefdes. In boeken als Centaur van Chris Polanen, Eerste liefde van David Nicholls, Hard land van Benedict Wells en Jill Mansells Tot aan de zon en terug is de eerste liefde een sleutelmoment in de levens van de hoofdpersonen. Zit het allemaal tegen in de liefde? Sla dan Hotel hartzeer erop na, een boek met eerste hulp bij liefdesperikelen door Susan Smit en Marion Pauw, of duik in Proeven van liefde, waarin filosoof Alain de Botton zijn gedachten laat gaan over al die dingen bij de liefde horen: idealisatie, eerlijkheid, overspel en seks.

De boekwinkel stroomt over van liefde – geef klanten úw advies op maat.

Tips

BOEKENWEEKMAGAZINE

Breng lezers op ideeën met een magazine vol nieuwe boeken

De Boekenweek draait om de mooiste verhalen … en feest in de boekhandel!

Met het Boekenweekmagazine brengt u lezers op ideeën voor hun volgende aankoop. Open de wereld van het boek – geef het magazine gratis mee aan uw klanten.

Speciaal voor de Boekenweek verandert Mezza (voorheen AD Magazine) in een inspiratiegids vol bijzondere interviews en exclusieve reportages, met actuele boekentips en de mooiste titels bij het thema Eerste liefde.

Boekenweek Top 25

Het Boekenweekmagazine bevat dit jaar een spread met de Boekenweek Top 25: aandacht voor de 25 beste nieuwe boeken voor een breed publiek.

Miljoenenpubliek voor de boekwinkel

Het Boekenweekmagazine verschijnt als bijlage bij de zaterdageditie van AD en de regionale titels van DPG Media. Zo worden wel 2,6 miljoen lezers gewezen op het rijke aanbod in de boekwinkel!

Bestel t/m 1 november in CB Online

Zoek op CPNB Boekenweek 2022

GROOT BEREIK

De Boekenweek vier je samen

Een groot feest organiseer je niet alleen. NS en Hebban zorgen dat de Boekenweek een zo groot mogelijk bereik buiten de boekhandel heeft. Dan weten zoveel mogelijk mensen dat het bij ú feest is!

PROMOTIEMATERIALEN

Maak een feest van de Boekenweek met herkenbare materialen

Laat zien dat u meedoet aan de Boekenweek. Zo loopt geen lezer uw deur voorbij! Met de voordelig geprijsde promotiepakketten is de keuze heel eenvoudig. Bestel t/m 1 november in CB Online (zoek op: CPNB Boekenweek 2022).

Bekijk alle materialen en prijzen

Zoek op: CPNB Boekenweek 2022

Pakket Compleet

ISBN 9789059656635

Met het promotiepakket Boekenweek Compleet bent u direct klaar voor het boekenfeest van het jaar.

Lees meer Lees minder

Pakket Basis

ISBN 9789059654860
  • 1x Display Boekenweekgeschenk
  • 1x Display Boekenweekessay
Lees meer Lees minder

Pakket Affiches

ISBN 9789059655751

Met deze set Boekenweekaffiches breidt u het boekenfeest van het jaar uit.

Lees meer Lees minder

Boekenweekgeschenk

Ilja Leonard Pfeijffer – Monterosso mon amour

Lees meer Lees minder

Boekenweekessay

Marieke Lucas Rijneveld – Het warmtefort

Lees meer Lees minder

Diverse losse materialen

  • Boekenweekmagazine (per 100 exemplaren)
    ISBN 9789059655966
  • Linnen tasje met Boekenweekgedicht (per 25 stuks)
    ISBN 9789059655850